Zakelijk zijn elektrische motoren en scooters zeer aantrekkelijk

De vele voordelen van het zakelijk rijden met elektrische mobiliteit is voor veel mensen duidelijk. De extra aantrekkelijkheid van elektrische motoren, motorscooters en scooters is voor de meeste mensen pas duidelijk wanneer we met hen het geheel berekenen vanuit de gewenste aankoop.

LEASEN

De leasemarkt voor het zakelijk rijden van een motor of scooter groeit. Bijgaand de zakelijke lease aanvraag link van Lease-Deal die onafhankelijk de aanvraag in behandeling neemt. Via overig transport is de motor of scooter selectie te maken.

FISCAAL AANTREKKELIJK INVESTEREN IN EEN MOTOR OF SCOOTER!

Voor elektrische motoren en scooters is de regelgeving voor zakelijk investeren op sommige punten verschillend. Het bedrijfsmiddel waarin je investeert moet voldoen aan de gestelde eisen door de overheid. Wij adviseren je graag in detail over de verschillen per model.

De minimale investeringskosten voor een bedrijfsmiddel bedragen € 2.500 ex btw.

Bij de aanschaf van een elektrische motor kun je een beroep doen op de milieu-investeringsaftrek MIA, die kan oplopen tot 27% van het investeringsbedrag. Dat komt bovenop de gebruikelijke KIA investeringsaftrek. De willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL) kun je tot vele procenten van de investeringskosten direct afschrijven; alleen voor scooters.

Riders Vision heeft voor alle modellen een MIA/Vamil aanvraag ingediend, waardoor deze op de lijst worden toegevoegd. Wij adviseren om altijd contact op te nemen met de accountant of boekhouder om de investeringsvoordelen te bespreken.