Smart Mobility MaaS

Smart Mobility

Mobility as a Service (MaaS)

Smart Mobility en Mobility as a Service (MaaS)

Vanuit de wens om duurzamer en innovatiever om te gaan met de ruimte en middelen, richten steeds meer regio’s, steden en marktpartijen zich op ‘slimme’ mobiliteit.

Hiermee transformeert mobiliteit naar een vorm van een digitale service met behulp van apps; waarbij de auto, fiets, (deel)e-scooters, het ov en taxi’s door aanbieders en reizigers afwisselend ingezet worden, al naar gelang de eigen wensen en omstandigheden.

MaaS
Deze Mobiliteit als een Service (Mobility-as-a-Service, MaaS) sluit aan bij een trend die al langer gaande is. Met name jongeren vinden bezit, zoals een eigen auto, tegenwoordig minder belangrijk dan ‘toegang hebben tot’. Dit versterkt het belang van beschikbaarheid, flexibiliteit en dienstverlening. Binnen MaaS kiest de reiziger op elk moment het vervoermiddel dat voor hem of haar het meest gunstig is. Kosten, tijd, flexibiliteit, duurzaamheid en gemak spelen hierbij een belangrijke rol.

Partner
Riders Vision is een uitstekende partner binnen deze dynamische transitie van mobiliteit. Als importeur en partner van diverse merken uit binnen- en buitenland weten we wat er speelt en kunnen we anticiperen op vragen uit de markt. Vanuit ons kennisnetwerk leveren we daarbij praktische mobiliteitsoplossingen op maat.

Ons aanbod van elektrische 2- en 3-wielers past uitstekend in een pakket naast bijvoorbeeld fietsen, auto’s en het ov. De inzet van losse batterijsystemen, 5G telemetrie en andere technieken sluit tevens naadloos aan op bestaande apps en overige voorzieningen voor MaaS.

Onze Smart Mobility mogelijkheden:
 • Community based gesloten circuit voor B2B, overheid en particulieren
 • Community based open circuit locale deelscooters
 • Mobiliteitshubs lokaal en regionaal denk aan woongebieden en bedrijfsparken
 • MaaS koppeling op bestaande infrastructuur in MRA gebieden
 • MaaS koppeling op bestaande infrastructuur op provinciaal niveau
 • Mobiliteit as a Service voor bedrijven, overheden en particulieren
 • Smart Mobility voor half open/half gesloten infrastructuur (B2B + B2C)
 • Mobility as a Service koppeling ov/e-fiets/auto/e-scooter (B2B & B2C)
Smart Mobility MaaS

Voor kleine gesloten Smart Mobility projecten kunnen wij een verwisselbare accu systemen aansluiten op de mobiliteit Hub’s die worden gerealiseerd. De mobiliteitshubs kunnen in kleine projecten met een vaste groep gebruikers worden gerealiseerd of wij sluiten aan op bestaande grote partners binnen de Smart Mobility.

Wij hebben de volgende ambities:

 • Mobiliteitsbehoefte op maat
 • Smart Mobility is business van nu
 • Duurzame en schone leefomgeving
 • Gebruiksvriendelijk en innovatief
 • Passende mobiliteit en weggebruik door de verschillende snelheden
 • Verkeersveilige mobiliteit en goede bereikbaarheid

Door de landelijke dekking die wij nu realiseren zijn wij voor veel partners in de mobiliteitsbehoefte in specifieke metropool regio’s en in de provincie een uitstekende partij doordat wij onze infrastructuur in deze nieuwe mobiliteitsbehoefte inrichten. Wij kiezen bewust voor innovatie, samenwerking met het bedrijfsleven en overheid in Nederland en België. Deze oplossingen kunnen vanuit aanschaf, verhuur, lease, operational lease, short lease en met terugkoop garanties worden ingezet en aangeboden. De innovatieve Kumpan 54-serie is met zijn telemetrie in de e-scooter en in de losse batterijen uitermate geschikt voor MaaS.

Mobility as a Service
Fleet mobility charging station
MaaS Kumpan charging station
MaaS - Battery as a Service
Battery as a Service - Riders Vision