Lifan LF 1200

De Lifan LF 1200 is een state-of-the-art elektrische scooter en is vanaf de basis zo ontworpen. De Bosch 1.500 Watt motor verschaft meer dan voldoende power, een ongekende acceleratie en gaat zeer economisch om met energie. De tijdens het remmen opgewekte energie wordt teruggeleverd aan de accu. Deze is uitneembaar zodat er thuis, op het werk, in een restaurant of waar dan ook opgeladen kan worden. Uiteraard bestaat de mogelijkheid om de accu ook gewoon in de scooter te laden. De accu is een 24 Amp Lithium-Ion variant met een levensduur tot 2.000 cycli en heeft een laadindicator, zodat ook los van de scooter zichtbaar is hoeveel energie er nog over is. De accu bevindt zich onder de buddyseat, daarboven is nog plaats genoeg voor boodschappen. De buddyseat is standaard vergrendeld en kan alleen met de contactsleutel geopend worden. Het contactslot is extra beveiligd, draait vrij rond zonder het contact in te schakelen en zal dan ook niet snel beschadigen.

Wanneer een accu de laatste 15% bereikt wordt er automatisch naar een economisch rijprogramma geschakeld. De Lifan LF 1200 is tevens uitgerust met cruisecontrol. Op het mooie en overzichtelijke display is niet alleen de resterende accucapaciteit af te lezen, maar ook het actuele verbruik. Het frame kenmerkt zich door een stijve constructie, waardoor de Lifan+ zelfs bij grote belading een uitmuntend weggedrag biedt. De gebruikte kunststofmaterialen zijn van hoogwaardige kwaliteit. De delen sluiten naadloos op elkaar aan, waardoor vibraties geen storende factor vormen. Dat het rijklaar gewicht slechts 72 kg bedraagt is een prestatie van jewelste.

Door zijn compacte formaat, wendbaarheid en lage gewicht is de LF 1200 ideaal voor korte ritten in stedelijke gebieden. Deze Lifan is leverbaar in de kleuren wit, zwart, blauw en metallic.

Lifaan LF1200

Lifan is een in Chongqing gevestigde onafhankelijke Chinese fabrikant van motorfietsen, auto’s en vrachtwagens. Het merk bestaat reeds tientallen jaren. In de eerste helft van 2011 exporteerde Lifan 439.700 motorfietsen, waarmee het van alle Chinese motorfietsfabrikanten de hoogste exportvolumes wist te realiseren. Sinds enkele jaren brengt Lifan elektrische scooters op de markt, waarvan de LF 1200 een van de bekendste modellen is.