Scoobic mini light - Riders Vision

Last Mile Distributie

Zero-emissie stadslogistiek met losse batterijtechnologie, voorzien van telemetrie en 5G-netwerkverbinding

Riders Vision is actief in de last mile zero emissie stadslogistiek en heeft daarvoor diverse oplossingen in huis die nu op de markt zijn of binnenkort worden geïntroduceerd.
Verschillende modellen zijn voorzien van de laatste losse batterijsystemen, voorzien van telemetrie en 5G-netwerkverbindingen. In combinatie met gebruik van batterijwisselstations kan de actieradius van de voertuigen daarmee onbeperkt worden.

Scoobic Light 2 last mile distributie
  • Mobility as a Service

  • Battery as a Service

  • Last Mile as a Service

  • Cargo as a Service

  • Connectivity as a Service

Zero-emissie stadslogistiek (ZES)

Het goederen- en dienstenvervoer binnen de steden zal de komende jaren steeds meer plaatsvinden met elektrische, zero-emissie voertuigen. Efficiënt gebruik van nieuwe typen transportmiddelen en infrastructuur vermindert het aantal vervoersbewegingen en de CO2-uitstoot. Zo blijven binnensteden toegankelijk, leefbaar en veilig. Voor de zogenoemde last mile zero-emissie stadslogistiek (ZES) heeft Riders Vision diverse slimme oplossingen in huis.

ONO

De Berlijnse startup ONO levert een ingenieuze Pedal Assist Hybrid cargo, een combinatie van e-bikecargo en auto. De hoogwaardige opbouw beschermt zowel de lading als de bestuurder. De laadunit is eenvoudig los te koppelen van de ONO.

De robuuste ONO-cargo is voorzien van een verwisselbare batterij en bevat slimme sensoren, waardoor koppelingen met logistieke managementsystemen volledig kunnen worden benut. Daarmee is de ONO een ideale schakel in een omgeving van Smart Logistics en Internet of Things (IoT). De ONO rijdt ook op de batterijen van GreenPack.

De cargo-indeling is op maat af te stemmen op het gebruik, zoals pakketservice en koel- of warmtetransport. Door gebruik te maken van een goede afscheiding kan het transport per MKB-bedrijf individueel worden ingezet of gezamenlijk in combinatie met mobiliteitshubs voor verschillende bedrijven. Samen met batterijwisselstations en logistieke stadshubs ontstaat daarmee een 24/7 infrastructuur voor distributie.

In Duitsland bestaan inmiddels pilotprojecten met speciaal ontworpen cargotrams en trollybussen. Dergelijke cargo-oplossingen hebben de toekomst en zorgen voor een verdere reductie van de CO2-uitstoot en een vermindering van logistieke kosten.

Scoobic

De Spaanse fabrikant Scoobic baseert zijn cargosysteem op een e-scooter. Hierop zijn verschillende opzetstukken te plaatsen voor bijvoorbeeld droge, verse of bevroren producten. De Scoobic bevat een losse batterij en beschikt over een ADAS-rijhulpsysteem.

Losse batterijen, telemetrie en 5G-verbindingen

Het gebruik van telemetrie, 5G-netwerkverbindingen en losse batterijen maakt de distributieketen steeds beter beheerbaar. Zo kun je op afstand zien waar logistieke containers en e-bikes zich bevinden, wanneer een batterij vervangen dient te worden of welke vragen en issues er tijdens een rit ontstaan en die om een snelle reactie vragen. Het klantencontact wordt daarmee eveneens eenvoudiger en beter.

InnoEnergy

Riders Vision ontvangt een bijdrage vanuit het Europese programma InnoEnergy, dat innovatie en elektrische mobiliteit promoot. Deze toekenning stimuleert ons extra om door te gaan met het zoeken naar passende oplossingen voor actuele mobiliteitsvragen.
Met de inzet van de nieuwste productietechnieken, slimme software voor (deel)scooters en motoren, nieuwe batterijtechnologieën, een GPS dat draait op het G5 netwerk en andere toepassingen, maken we e-mobiliteit steeds beter toegankelijk voor een steeds grotere doelgroep.
Op 25 maart j.l. vond het Europees Sustainable Mobility Forum plaats, waar ook InnoEnergy, ONO en Scoobic zich presenteerden.

 

Scoobic last mile distributie
Scoobic Mini - Riders Vision

Scoobic logistiek

Met de Spaanse fabrikant Scoobic hebben we een andere innovatieve oplossing voor zero emissie stadslogistiek in ons portfolio. Scoobic heeft een basis van een e-scooter voorzien van een cargoconstructie. De Scoobic is uitgerust met een losse batterij en het geavanceerde ADAS-rijhulpsysteem.
De maatwerkoplossingen zijn legio door de verschillende cargobakken voor bijvoorbeeld droge, verse of bevroren producten.

Scoobic wordt net zoals ONO en onze Kumpan Electric ondersteund door de Europese Unie vanuit het platform InnoEnergy. Scoobic werkt met dezelfde accufabrikanten en het unieke losse batterijwisselsysteem, met toegang tot laadstations, zodat continue mobiliteit gegarandeerd is.

InnoEnergy_Support_Sign_Riders_Vision - Over ons

Het batterijwisselsysteem van Swobbee

De Swobbee is hét tankstation voor de snel groeiende sector van elektrische micromobiliteit! Een duurzame, efficiënte oplossing voor licht stedelijk transport en een uitgebreid Batterij als een Service (BaaS) pakket.
Met de batterijwisselstations van Swobbee kun je binnen een minuut een lege batterij omruilen voor een volle. Het systeem functioneert op abonnementsbasis – zo hoef je geen dure batterij aan te schaffen en ben je als gebruiker altijd snel voorzien van een volle batterij.

GreenPack

De Swobbee is ontwikkeld in Berlijn en is het eerste Europese batterijwisselsysteem dat toegankelijk is voor externe fabrikanten. De inmiddels populaire accu van GreenPack past erin, net als de batterijen van Kumpan en andere merken. Dit open deelsysteem breidt de komende tijd steeds verder uit, waarbij onze last mile cargomodellen met hun 5G telematicabatterijen binnenkort zullen aansluiten.

App

Dankzij de Swobbee-app zie je eenvoudig waar opgeladen batterijen zich in de buurt bevinden; deze kun je vervolgens voor een bepaalde periode reserveren. De betaling gebeurt automatisch. Zo staat bedieningsgemak bij Swobbee voorop.

Swobbee-Batterij wisselstation station last mile-Akkus-Greenpack-Kumpan-
ONO_stadslogistiek via Riders Vision
Ono & Swobbee - verwisselbare batterij module 24-7 mobiliteit - Riders Vision
ONO last mile distributie

All-inclusive servicepakket vanuit verschillende regio’s

Riders Vision heeft met de huidige line-up een uitgebreid portfolio voor zero emissie stadslogistieke oplossingen op maat, naast de traditionele elektrische bezorgscooters voor kleinere transporten.

Wij werken samen met een netwerk van ketenpartners en participeren in meerdere samenwerkingsverbanden verspreid door het hele land, om de komende tijd een landelijke dekking te realiseren voor een compleet servicepakket. Zo kunnen onze klanten zich optimaal inzetten voor hun core business.

Stadslogistieke regio’s en uitbreidingen

Momenteel zijn wij actief in de Metropoolregio’s Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, de Drechtsteden en Utrecht. We werken aan een uitbreiding naar andere regio’s zoals Eindhoven, Nijmegen, Heerenveen, Zwolle, Groningen, Assen en de provincie Limburg.

De Europese Green Deal, het Nederlandse klimaatakkoord en de daaruit voortvloeiende Urgenda-richtlijnen worden door ons omarmd. Wij voorzien hierbij voor de komende jaren een sterke toename van het aantal logistieke zero emissie cityhubs die breed ingezet kunnen worden door het bedrijfsleven.

NUUK Electric Cargo Product

De Spaanse Nuuk cargo’s

De Spaanse cargo e-scooter en e-motor van Nuuk zijn voorzien van een andere, zeer innovatieve batterijtechnologie, die is ontwikkeld door elektronicaconcern Bosch. De elektrische aandrijftechniek en het extra stevige onderstel maken de Nuuks bij uitstek geschikt voor het zwaardere werk. De lage wegligging en een hoge cargobox zorgen voor een stabiele wegligging en comfortabel gebruik.

De Nuuk Cargo 4.0 e-scooter wordt geleverd met een 4kW verwisselbaar batterijsysteem en heeft een gemiddeld bereik van 100 km. De scooter biedt plaats voor extra batterijen waardoor de actieradius tot 280 km kan toenemen, afhankelijk van het aantal batterijen. Snelladen tot 50 % kan in een kleine 2 uur; volledig laden duurt zo’n 5 uur.

De snellere Nuuk Cargo 8.5 is voorzien van een 8kW verwisselbaar batterijsysteem en heeft een snelheid van maximaal 115 km/uur. Het bereik is 120 km en kan met extra batterijen worden verhoogd tot 280 km.

Kumpan Cargo Delivery

De Kumpan Electric-serie is uitermate geschikt voor last mile delivery cargo. Doordat deze elektrische scooter groter is dan de meeste andere modellen in de markt, merk je duidelijk een betere wegligging en zichtbaarheid. Dit zorgt voor meer veiligheid van de bestuurder. De Kumpan Cargo is leverbaar in de snelheden 25, 45, 70 en 100 km/uur, waarmee deze scooter uitstekend inzetbaar is voor last mile stadsdistributie.

De losse batterijtechnologie en de software waarmee de Kumpan e-scooters zijn uitgevoerd, zorgen voor een comfortabele rijervaring en bieden de eigenaar de zekerheid dat de scooter en batterij te allen tijde traceerbaar zijn. Ter diefstalpreventie kan de fabrikant indien nodig de scooter traceren en op afstand uitzetten.

Northvolt batterijen

Met de Ion-lithium batterijen van Northvolt, de grootste batterijfabrikant in Europa, leveren wij een hoogwaardig batterijsysteem, voorzien van telemetrie en 5G-netwerkaansluiting
Dit zorgt voor een volledige aansluiting met logistieke planning dashboards. De telemetrie met 5G maken software updates op afstand mogelijk. Met de inzet van batterijwisselstations ontstaat een integraal netwerk van zero-emissie stadslogistiek dat 24/7 operationeel kan zijn.

Northvolt_Cells
NorthVolt batterijen