Garelli Ciclone - Riders Vision e-Mobility header

Elektrische scooters

DE GARELLI CICLONE, ITALIAANSE DESIGNKLASSIEKER

Adalberto Garelli

De historie van het roemruchte Italiaanse bedrijf Garelli voert terug tot 1919, het jaar waarin oprichter Adalberto Garelli begon met het bouwen van zijn eerste eigen motorfietsen. Hier kwamen later iconische brommer en scooters bij, zoals de Garelli Capri die in de jaren ’50 het motorrijden populair maakte in Italië.
In 2019 vierde Garelli zijn 100-jarig bestaan met de introductie van de elektrische Garelli Ciclone scooter en de e-bike Ciclone Sic58. Met deze comeback tekent Garelli voor nog eens 100 jaar op-en-top Italiaans design en technisch vernuft.

Ciclone

Deze elektrische bromfiets bouwt voort op het eerste Garelli Ciclone model dat in 1976 werd gelanceerd. De huidige Ciclone is erop gericht om de sensatie van het ware motorrijden over te brengen op de rijder. De 2 kW motor is ontwikkeld door Bosch; het onderframe bestaat uit één stuk licht aluminium, dat een optimale stevigheid en stabiliteit oplevert. Dankzij de enkele balkvork met een centrale schokdemper en de omgekeerde vork, afkomstig uit de motorwereld, rijd je comfortabel en veilig over bijvoorbeeld een oneffen wegdek of een Limburgs kasseienpad. De 13 inch velgen zorgen voor een grote wendbaarheid en maken de Ciclone ideaal voor het rijden in de stad.

De Garelli Ciclone is leverbaar in 5 uitvoeringen: Dark, Metal, Passion, Scout en Sport. De maximum snelheid bedraagt 25, 45 of 70 km/uur.

Ciclone: stil en schoon

De Ciclone is een volledig elektrisch en emissievrij voertuig dat past in deze tijd. Hij rijdt geluidloos en met respect voor het milieu en omgeving. Daarmee is het een praktische én bewuste keuze voor bijvoorbeeld het Randstedelijk gebied met zijn speciale milieuzones. Zeker 30 gemeentes in Nederland willen hun binnensteden de komende jaren 100% emissievrij krijgen door de inzet elektrische mobiliteit.

Garelli visual 3

Riders Vision heeft met de Garelli’s een mooie range aan snorscooters, bromscooters en een motorscooter die aan de huidige en nieuwe milieurichtlijnen voldoen.
Wij bieden hiermee een oplossing voor organisaties en partijen die (willen) participeren in de afsprakenagenda Green Deal Zero Emissie en de richtlijnen van Urgenda.

Het grote gemak en de gunstige prijsstelling van elektrische mobiliteit maakt dit voor veel Nederlanders de komende jaren een goed alternatief voor vervoer in de stad en daarbuiten. E-mobility betekent veilig, individueel rijden zonder vervulling en hoge brandstoflasten. Bij een overstap van auto naar scooter bespaar je te tevens op hoge parkeertarieven.

Ervaar het zelf
Rijplezier is bij de Garelli Ciclone gegarandeerd. In het stadsverkeer en op landwegen beweegt Ciclone met groot gemak en soepele wendbaarheid. Dit wordt mogelijk gemaakt door een combinatie van oplossingen in stijl en techniek, die Ciclone de eerste lichte, elektrische ‘retro’ stadsmotorfiets maken. De ware essentie van Ciclone kun je echter alleen ervaren door er zelf op te rijden!

Garelli visual 2
Garelli Ciclone - Riders Vision